Loppemarked

Loppemarked på Frederiksberg Rådhusplads.

Merete Dick.

Med det formål at samle penge ind til klubbens projekter, besluttede nogle af klubbens medlemmer at holde loppemarked, hvilket vi gjorde med forholdsvis kort mellemrum i 1997 og 1998. Det lykkedes os, begge gange, at få en stadeplads på Frederiksberg Rådhusplads medens der stadig var sommer i luften.

Nogle ihærdige klubmedlemmer påtog sig at indsamle tingene og opfordrede alle klubbens medlemmer til at komme med diverse effekter, og alt havde interesse, sagde vi. Margrete Spanggaard lange beredvilligt lejlighed og kælder til rådighed til den store mængde af ”donationer” – og så kom vi ellers på arbejde med at sortere. Udover sorteringsarbejde skulle vi sørge for at anskaffe stade- borde, duge til bordene og reklame for Zonta, så publikum kunne se hvem der stod bag denne stade.
Der var mange fine ting imellem det vi fik til at sælge, men der var også en del, som var usælgeligt og som skulle kasseres. Næste gang vi samlede ind havde vi lært at være mere præcise i vores beskrivelse af, hvad der var egnet til et loppemarked.

Det første loppe marked fandt sted den 6. september i et herligt vejr. Antallet af besøgende var stort, og handelen gik rigtigt godt. Det var ekstra festligt, at der kom der mange medlemmer fra vores egen og andre Zonta-klubber forbi.
Vi vidste, at sidst på formiddagen ville der nok ikke være mange gæster på pladsen, og ganske rigtigt, der var næsten tomt. Hele familien Danmark sad derhjemme foran deres TV og fulgte med i begravelsen fra Westminster Abbey af prinsesse Diana. Vi fik et meget flot resultat, mere end 5.000 kr.

Næste år gentog vi udbyttet var knapt så stor, men oplevelsen af fællesskab og samarbejdet de involverede imellem var rigtigt sjovt og udbytterigt. Heldigvis var der også tid til en kop kaffe og et godt grin, når vi prøvede de hatte og andet, der var sat til salg.

Vi havde mange effekter til salg. De ting, som vi ikke fik solgt gav vi til en genbrugsbutik.