setsket3-1

Kirsten Theisen og Elsebeth Jensen til Convention i 1998. De mange badges viser, at man møder hinanden, snakker og udveksler badges og lignende. De fleste ligner hurtigt omvandrende juletræer.

setsket3-2

Kirsten foran den autoriserede valgplakat i snak med vor daværende Area Director Valborg Svendsen

 

Klubben og ZI

Klubben og Zonta International

Kirsten Theisen

Klubben havde fra starten et noget ambivalent forhold til det internationale: Det var da OK at være en del af en international organisation, men støtten til de international projekter og interessen for at deltage i det internationale var i en årrække stærkt begrænset, ligesom det var tilfældet for mange andre af distriktets Zonta klubber.

Specielt det første internationale projekt vi hørte om: Brønde med rent vand, var ikke specielt populært.

Der var også meget få deltagere i de internationale Conventions, der afholdes forskellige steder i verden hvert andet år.

I 1994 var der således kun 19 deltagere fra hele distriktet til Convention i Detroit, heraf mindre end 10 fra Danmark. Fra vor klub deltog Elsebeth Jensen som distriktets Governor og Kirsten Theisen som formand for vores klub, så vi var flot repræsenteret. Men det var jo kun fordi Elsebeth deltog i sin kapacitet som Governor. Senere i 1996 blev så Kirsten valgt til distriktets Governor, og så kom der lidt mere fart på det internationale.

Inden tiltrædelsen som Governor er der træning i Chicago, og det var lidt af en øjenåbner, hvor langt vi var fra det internationale, så et af Kirstens første jobs var at vise hvor lidt vi bidrog til vore internationale projekter og legater, og det begyndte at hjælpe noget på distriktets og klubbens donationer og interesse.

Der skete også noget da Kirsten Theisen, efterfølgende opstillede til den internationale bestyrelse ved Convention i 1998 i Paris. Dels var det jo lige i nærheden, dels bakkede klubben og andre i distriktet op om vores klubs kandidat. Så denne gang deltog der 80 medlemmer fra distriktet for at heppe. Da Kirsten så blev valgt var der stor jubel på de første rækker hvor Zonta København III sad.

For at blive valgt skal man igennem en vurdering af en international valgkomite, og der skal være ansete Zontians der anbefaler en. Derefter skal der holdes valgsnak, som set på fotoet, hvor alle kan spørge om alt i flere timer (sådan føles det). Endelig skal man holde en valgtale for de mere end 2000 deltagere i Convention, hvor man forklarer hvorfor de skal stemme på en – og der er kun 3 minutter til det, så lukkes mikrofonen. Den oplevelse har gjort, at det at holde taler ikke er det store problem længere!

Kirsten var derefter International Director i 2 år, derefter udpeget som Chairman for den international komite: International Status of Women i 4 år, og endelig valgt som medlem af bestyrelsen for Zonta Foundation, der dels samler penge ind, dels administrerer projekter og legater. I de år var klubben gavmild med donationerne, men fik jo også flere direkte informationer.

Nu er der et afslappet forhold til det internationale, hvor klubben er kritisk positiv. Men vi har ikke haft nogen repræsentanter i det internationale siden Elsebeth og Kirsten.