jane_bog

Prisen er 300,-. For hvert solgt eksemplar til Zontas medlemmer i 2016 doneres 50,- til Zonta Kbh III’s nye legat ”Kvinder i Science”. Bøgerne kan sendes (bliver pålagt fragt med mindre I bestiller 10 bøger eller mere til samme adresse). Efter aftale kan bøgerne også hentes hos Jane privat på Frederiksberg C. For bestilling og køb: Kontakt Jane på jane@kjolbye.dk.

legatvin

Billede fra Vinslottets hjemmeside. Bestil via linket

Legater

Støt Zonta Kbh III, så vi kan støtte Kvinder i Science

Vi opfordrer andre medlemmer i Zonta til at forene det fornøjelige med det fornuftige – en form for festlig fundraising.

Benyt jer af nogle af vores gode tilbud, hvor der samtidig går penge direkte fra vores sponsorer til vores ny legat for Kvinder i Science.

 

Smagens mester, Michel Michaud – En samtalebog med opskrifter 

Jane Kjølbyes nye bog er netop udkommet.  Det er en samtalebog med den spændende franske køkkenchef Michel Michaud, der bragte det franske køkken til Danmark, skabte Falsled Kro og siden Kong Hans Kælder – resten er historie, som bogen også byder på.

 

Zonta Kbh III – Vine efterår & vinter 2016

Sammen med vinhandler Jonas Laulund har vi samlet et lille udvalg af Zonta vine. For hver købt flaske udbetales 20-25 kroner til Zonta III. Beløbet går til vort nye legat, ”Kvinder i Science”, der første gang skal uddeles den 8. marts 2017.

Nedenfor finder du beskrivelse af vinene, der er bedømt af vores egen klubs Jane Kjølbye – gennem mange år Redaktør for Smag & Behag

Sådan bestiller du dine Zonta vine:

Gå ind på www.vinslottet.dk og søg på Zonta.

Alternativt følg dette link:  www.vinslottet.dk/catalogsearch/result/?q=Zonta .

Bestil og følg instruktionerne på hjemmesiden mht. betaling, levering etc.

 Zonta Kbh III – Hvidvin

Pasion de Moscatel 2015. Økologisk. Bodegas Sierra Norte, Valencia, Spanien.

99,- (heraf 25,- til Zonta)

Pasion Moscatel 2015 optræder med en forførende strågul farve og byder på en duft af varm muskat og intense hvide blomster, bl.a. hyld, men også stenfrugter og grønne æbler, der fortsætter i en intens smag med en god frugtsyre. Vinen er tør og meget fyldig og er derfor en alsidig madvin. Glimrende til skaldyr, inkl. jomfruhummer og hummer, og fisk, bl.a. til laks. Fortrinlig som ledsager til det asiatiske køkken med de mange udfordrende smage, til fyldige pastaretter samt lyst kød og ikke mindst til ost. Bør serveres ved 8-10°.

Pasion de Moscatel vinificeres på 100% Muscat Blanc à Petits Grains, en lille tæt Moscateldrue, der dyrkes økologisk og med stor respekt for områdets traditioner i 900 meters højde på 25 år gamle vinstokke i et fastlandsklima, der er begunstiget af den milde påvirkning fra Middelhavet, som giver druerne en langsommere modning. Druerne udblødes i 12 timer, hvorefter de presses omhyggeligt og siden alkoholgærer i temperaturkontrollerede ståltanke ved 14°. Vinen ligger sur lie, dvs. på eget bundfald, for at ekstrahere optimal smag inden aftapning.

Zonta Kbh III – rødvine

PIPOLI, Aglianico del Vulture 2013

99,- (heraf 20,- til Zonta)

Klar, dybrød farve med violette reflektioner. Intens aroma med masser af smagsnuancer – chokolade, kaffe, kirsebær og vanille – samt fin fylde. Kraftig, ret ekstraktrig og intens smag med en lang, næsten balsamisk eftersmag, der byder dansk julemad på gås, and og flæskesteg med krydret rødkål, æbler og svesker så hjertelig velkommen.

Pipoli skabes i den meget interessante, bjergrige italienske region Basilicata – dér, hvor ”Kristus standsede ved Eboli” (roman af den neo-realistiske, ”egnsforviste” forfatter Carlo Levi, 1948). Aglianico del Vulture er regionens mest berømte vin på druen Aglianico ved den udslukte vulkan Monte Vulture. Pipoli vinificeres på udvalgte, håndplukkede druer, der efterselekteres, afstilkes og presses let. Vinen lagres på rustfri ståltanke og i små egetræsfade i 10 måneder.

 Pasion de Bobal, 2013. Økologisk. Bodegas Sierra Norte, Valencia, Spanien.

109,- (heraf 25,- til Zonta)

Pasion de Bobal, 2013 optræder med en smuk dybrød, næsten mørk kirsebær farve og byder på en duft af delikate modne, røde bær med et strejf af ristet egetræ og varme krydderier. I smagen genfindes igen de mørke, fuldmodne bær, masser af forførende vanille, lækker fadsmag, varme krydderier og en fin syre. En rund, mellemfyldig og dejlig harmonisk vin, der er særdeles velegnet til and, svinekød og vildt og gerne i selskab med krydderier og stenfrugt, fx blommer. Prøv den til den faste, hårde Comté og de danske Unika-oste.

Bør serveres ved 16-18°.

Pasion de Bobal, 2013 vinificeres på den interessante, lokale Bobal drue, der på Bodegas Sierra Norte dyrkes økologisk og med stor respekt for områdets traditioner i 920 meters højde på 60 år gamle vinstokke, der resulterer i druer med intens smag. Et fastlandsklima begunstiget af den milde påvirkning fra Middelhavet giver druerne en langsommere modning. Høstudbyttet holdes bevidst lavt. Druerne plukkes sidst i oktober og lægges i små kasser, så de ikke skades på vejen til vineriet.

Efter omhyggelig sortering udblødes druerne efterfulgt af en kortvarig alkoholgæring ved lav temperatur. Den malolaktiske gæring foregår på 100% nye franske egetræsfade à 225 liter i op til 6 måneder inden omhyggelig aftapning.

Zonta Kbh III – Nytårsskum med guld

Festlig nytårsskum, Trocken Guld Sekt

199,- (heraf 25,- til Zonta)  

Historiske kvalitetsbobler med 23 karat  guldstøv

Frisk, let gylden farve med en usædvanlig flot mousse. Rig og kompleks duft – som en buket blomster. Livlig, åben smag, fløjlsblød og crèmet fylde. Stor finesse og rigdom. Indbydende aperitif og den perfekte ledsager til skaldyr, sushi og asiatisk mad.

GULD kommer fra vingården Karl Inführ KG, der har mere end 100 års erfaring med fremstilling af Østrigs svar på Champagne. Den ligger i det fine østrigske vinområde Klosterneuburg nær Wien, der anses for at være Østrigs fineste vinområde til produktion af exclusiv østrigsk Sekt. Den festlige GULD er vinificeret på druerne Grüner Veltliner og Welsh Riesling og er tilført 23 karats bladguld, der funkler både i flaske og glas. En eksklusiv gaveidé pakket som en guldbarre.

 Zonta Kbh III – Portvin

 Late Bottled Vintage, 2011. Quinta de la Rosa.

149,- (heraf 25,- til Zonta)

Quinta de la Rosas LBV, 2011, er som Quinta de la Rosas familietradition foreskriver let tør, meget harmonisk og ufiltreret, men behøver ikke dekantering. Farven er smuk mørk, duften og smagen intens frugtig med sveske, mørk blomme og rosiner med et delikat strejf af varme krydderier. Fin dæmpet sødme-syrebalance. Nyd Quinta de la Rosa LBV, 2011 til de klassiske desserter, bl.a. på chokolade, og til ost, inkl. den blåskimlede Stilton. Prøv at eksperimentere med Portvin til vildt, gerne fasan, og så naturligvis til et glas i utide ved pejsen… Bør serveres ved 16-18°.

2011 var et fornemt Vintage-år. I modsætning til Vintage Port, der lagres på flaske, lagrer LBV-portvine på fad 4-6 år inden aftapning og er hurtigere drikkemodne. Quinta de la Rosa er en fin familieejet quinta med 55 ha vinmarker klassificeret med det fornemme “A” i hjertet af Øvre Douro nær Portvinsbyen Pinhão. Familien Bergqvist har været i vinbranchen siden 1815, og i dag står Sophia Bergqvist i spidsen for Quinta de la Rosa, der er en Single Quinta, dvs. alle Portvine vinificeres udelukkende på håndplukkede druer af egen avl og på quintaen, så der er fuld kontrol med alle vine fra drue til flaske. De klassiske druesorter – Touriga nacional, Touriga Franca, Sousão og Tinta Roriz blev plukket over 2 måneder, efterhånden som druerne blev fuldt modne – fra 9. august efter en usædvanlig våd og regnfuld vinter, et tropisk varmt forår, der skabte enorm vækst, og endte i en tør og meget varm sommer. Høsten blev enestående med meget koncentrerede druer af høj kvalitet.

Sophia Bergqvist er foregangskvinde for bæredygtig vinproduktion. Der bruges hverken genmanipulerede eller animalske behandlingsprodukter, og alle vine fra Quinta de la Rosa kan derfor også nydes af vegetarer.