Legater

Støt Zonta Kbh III, så vi kan støtte Kvinder i Science

Vi opfordrer andre medlemmer i Zonta til at forene det fornøjelige med det fornuftige – en form for festlig fundraising.

Benyt jer af nogle af vores gode tilbud, hvor der samtidig går penge direkte fra vores sponsorer til vores ny legat for Kvinder i Science.

Kødets mester. Respekten for det gode kød og det klassiske håndværk .

En samtalebog om Slagtermester Jan Lund.

 Jane Kjølbye har gjort det igen og er kommet med en ny gastronomisk samtale bog – denne gang med slagtermester Jan Lund om familiefirmaet Slagter Lund.
 
Slagter Lund er en institution. En familievirksomhed på Frederiksberg gennem tre generationer, der nu også tæller slagterbutikker i Torvehallerne og på J ægersborg Allé i Charlott enlund samt med direkte kontakt til forbrugerne længere væk via egen web – shop og måltidskasserne fra nemlig.com.

Denne samtalebog sætter fokus på det ædle slagterhåndværk og hylder det gode kød. Her tales om dyrevelfærd, om det hele dyr og om madspild s am t om tilliden til både opdrætteren og slagtermesteren og om de trofaste kunder. Og så er den smukt illustrerede bog krydret med masser af gode opskrifter på alt fra charcuterie til hverdagsretter samt gæstemad. Det fornægter sig jo ikke, at slagtermesteren også har en kokkeuddannelse fra Michelinrestauranten Søllerød Kro.

Prisen er 300, – . For hvert solgt eksem plar til Zontas medlemmer i 2017 doneres 50 , – til Zonta Kbh III’s legat ”Kvinder i Science”. Bøgerne kan sendes (bliver pålagt fragt , med mindre I be stiller 10 bøger eller mere til samme adresse). Efter aftale kan b øgerne også hentes hos Jane privat på Frederiksberg C . For bestilling og køb: Kontakt Jane på

jane@kjolbye.dk

Zonta Kbh III – Portvin fra vinslottet er til salg igen

Perfekt hele året , men helt oplagt her til jul

Jonas fra Vinslottet har igen sagt ja til, at vi må købe den gode portvin til almindelig pris, hvor Vinslottet så donerer 25, – /flaske til vores legat, ”Kvinder i S cience”, der næste gan g skal uddeles den 8. marts 2018 .
 

Sådan bestiller du din Zonta portvin :

Gå ind på www.vinslottet.dk og søg på Zonta.

Bestil og følg instruktionerne på hjemmesiden mht. betaling, levering etc.

Zonta Kbh III – Portvin
Late Bottled Vintage . Quinta de la Rosa . 148 , – (heraf 25, – til Zonta)

Quinta de la Rosas LBV, nu årgang 201 3 , er som Quinta de la Rosas familietradition foreskriver let tør, meget harmonisk og ufiltreret, men behøver ikke dekantering. Farven er smuk mørk, duften og smagen intens frugtig med sveske, mørk blomme og rosiner med et delikat strejf af varme krydderier. Fin dæmpet sødme – syrebalance. Nyd Quinta de la Rosa LBV, 2011 til de klassiske desserter, bl.a. på chokolade, og til ost, inkl. den blåskimlede Stilton. Prøv at eksperimentere med Portvin til vildt, ger ne fasan, og så naturligvis til et glas i utide ved pejsen… Bør serveres ved 16 – 18 ° .

I modsætning til Vintage Port, der lagres på flaske, lagrer LBV – portvine på fad 4 – 6 år inden aftapning og er hurtigere drikkemodne. Quinta de la Rosa er en fin familieejet quinta med 55 ha vinmarker klassificeret med det fornemme “A” i hjertet af Øvre Douro nær Portvinsbyen Pinh ã o. Familien Bergqvist har været i vinbranchen siden 1815, og i dag står Sophia Bergqvist i spidsen for Quinta de l a Rosa, der er en Single Quinta , dvs. alle Portvine vinificeres udelukkende på håndplukkede druer af egen avl og på quintaen , så der er fuld kontrol med alle vine fra drue til flaske . De klassiske druesorter – Touriga nacional, Touriga Franca, Sous ã o og Ti nta Roriz blev plukket over 2 måneder, efterhånden som druerne blev fuldt modne – fra 9. august efter en usædvanlig våd og regnfuld vinter, et tropisk varmt forår, der skabte enorm vækst, og endte i en tør og meget varm sommer. Høsten blev enestående med m eget koncentrerede druer af høj kvalitet.
Sophia Bergqvist er foregangskvinde for bæredygtig vinproduktion. Der bruges hverken genmanipulerede eller animalske behandlingsprodukter, og alle vine fra Quinta de la Rosa kan derfor også nydes af vegetarer.